Gijsbrecht

De komende jaren gaan wij als gemeente aan de slag met het verbeteren van de buitenruimte van winkelstraat de Gijsbrecht van Amstelstraat (hierna genoemd de Gijsbrecht). Deze bijzondere winkelstraat in Hilversum Zuid biedt een mix van winkels, horeca en wonen. Daarnaast is het voor veel inwoners een belangrijke verkeersroute.

Boekje over de uitvoering

Bent u nieuwsgierig naar de plannen? Via de knop hieronder leest u het boekje dat speciaal is gemaakt voor deze herinrichting.

Boekje uitvoeringsplannen

Het gebied

Het gebied wat opnieuw ingericht wordt, is het winkelgebied in de Gijsbrecht van Amstelstraat tussen de Neuweg en de Bosdrift, de kruisingen en het voetpad en de parkeervakken ter hoogte van de Gijsbrecht van Amstelstraat 232 t/m 272 (uitsluitend even genummerde zijde).

In de Neuweg worden werkzaamheden voorzien tot en met nummer 150 aan de zuidzijde, en tot en met nummer 140-221 aan de noordzijde.

Wensen voor de Gijsbrecht

Inwoners, ondernemers en bezoekers van de Gijsbrecht is gevraagd om mee te denken over de inrichting van de winkelstraat. En dat is massaal gebeurd. Tijdens verschillende participatiemomenten hebben zij hun wensen gedeeld. Deze zijn, waar mogelijk, verwerkt in het ontwerp van de Gijsbrecht. Het Definitief Ontwerp voor de Gijsbrecht is eind 2023 vastgesteld door het college van B en W.

Hoe verder?

Begin 2024 is Mourik Infra geselecteerd als aannemer. Ze gaan samen met de gemeente aan de slag met de herinrichting. De uitvoering begint vanaf de zomer. Daarvoor is in het eerste kwartaal van 2024 gewerkt aan het Uitvoeringsontwerp, waarbij onder andere de bodemkwaliteit, asfalt en hoogtes in kaart zijn gebracht. Ook worden in deze fase de precieze materialen gekozen.

Voor de zomer zullen we een informatiebijeenkomst organiseren over de uitvoering voor omwonenden, ondernemers en andere geïnteresseerden. Houd onze kanalen in de gaten voor meer informatie.   

Vragen

Heeft u vragen? Dan kunt u een email sturen naar gijsbrecht@hilversum.nl.Blijf op de hoogteWilt u

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen