Submenu

De Meent

 

De Hilversumse Meent is grotendeels gebouwd in de periode 1974-1978, met name voor gezinnen. Er staan voornamelijk ééngezinswoningen (94%, bron: CBS, 2022). Dit woningaanbod sluit anno 2023 niet meer aan bij de huidige bewoners. Circa 34% van de Meentenaren is inmiddels 65 jaar en ouder, vergeleken met 24% in heel Hilversum. Ouderen wonen steeds langer thuis, ondanks dat de woning vaak niet meer passend is. Dit kan eenzaamheid en onveilige situaties met zich meebrengen. De huidige Meentbewoner is daarentegen gehecht aan de wijk en blijft er graag wonen.

De gemeente wil samen met de wijk een concrete, breed gedragen  agenda opstellen met betrekking tot het wonen in de Hilversumse Meent. Het doel is dat de Hilversumse Meent ook in de toekomst een prettige, leefbare woonomgeving blijft met betaalbare en kwalitatief goede woningen. We werken hiervoor samen met de bewoners, de Stichting Hilversumse Meent, woningcorporaties G&O, de Alliantie en zorg- en welzijnspartners.

 

Nieuws

{"tabBasic":{"type":"items","title":"Nieuws","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"3","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-globe","topn":"3","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"250675"},"layout":{"template":"list","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showUserMemo":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"1","carouselShowImages":false,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

 

 

 

 

 

 Dit gaan we doen

We stellen samen met de wijk een zogenaamde ‘uitvoeringsagenda wonen’ op. In deze agenda staan verschillende oplossingen, zodat de Hilversumse Meent ook in de toekomst een prettige, leefbare woonomgeving blijft.
 

Lees oplossingen

Terugblik

Wat is er de afgelopen jaren gebeurd in de Hilversumse Meent? Er zijn verschillende onderzoeken en studies geweest, onder andere naar de mogelijkheden voor een nieuw wijkcentrum en flexwonen


Bekijk de terugblik

 Meedenken

De gemeente betrekt inwoners graag bij het opstellen van de uitvoeringsagenda wonen voor de Meent. Wilt u meedenken? Dit kan op meerdere manieren.



Denk mee

 

 

Vragen

Lees de veel gestelde vragen over wonen in de Meent.


Veel gestelde vragen

 Planning

De agenda is een uitwerking van de Woonvisie 2021-2030 en is gericht op een periode van vier jaar: 2024-2027.

Bekijk de planning

 

 

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen