Subsidie van € 5 miljoen van Provincie

Redactie Bouwen aan Hilversum 28-05-2021 1969 keer bekeken 0 reacties

Voor de ontwikkeling van het Stationsgebied diende de gemeente Hilversum onlangs bij het Bestedingsplan Openbaar Vervoer (OV) fonds van de provincie Noord-Holland een reserveringsverzoek in van € 5 miljoen.

De toekenning van deze subsidiereservering versterkt de financiële haalbaarheid van het Stationsgebied en brengt Hilversum weer een stap dichter bij de realisatie ervan. Het OV-fonds, waarin € 20 miljoen is opgenomen, wil bijdragen aan het duurzaam verbinden van woon- en werkgebieden in Noord-Holland. Het reserveringsverzoek loopt vooruit op de definitieve aanvraag die het project Stationsgebied gaat doen na besluitvorming door de gemeenteraad over de Uitvoeringsnota in het 3e kwartaal van dit jaar.

Wethouder Arno Scheepers is de provincie dankbaar voor deze steun in de rug: “Het Stationsgebied vormt één van de belangrijkste binnenstedelijke herontwikkelingslocaties van de gemeente, waarmee onder andere een flinke impuls wordt gegeven aan de woningbouw in Hilversum. Tegelijkertijd draagt deze gebiedsontwikkeling bij aan een beter OV-knooppunt rond het station. Hier komen de intercity, andere treinen, het eerste regionale elektrische busvervoer en de Hoogwaardig Openbaar Vervoer in ‘t Gooi (HOV) van Hilversum naar Huizen bij elkaar. Het nieuw te realiseren busstation en de plannen voor de grote ondergrondse fietsenstalling zijn hierbij cruciaal. De steun van de provincie is opnieuw een belangrijke stap voorwaarts.”

Levendig gebied

Het Stationsplein ontwikkelt zich tijdens de vernieuwing van het Stationsgebied tot een levendig gebied en aangename verblijfsplek met terrassen, nieuwbouw en groen. In de eerste fase worden er circa 325 woningen aan de centrumzijde van het station gebouwd. Daarnaast omvat het plan een nieuw busstation, fietsenstallingen, nieuwe fiets- en voetgangersroutes en de herinrichting van het Stationsplein.

0  reacties

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen