Opening Natuurbrug Anna’s Hoeve

04-05-2022

Natuurbrug Anna’s Hoeve in Hilversum is klaar! Door deze natuurbrug worden stukken natuur en leefgebied van dieren aan elkaar verbonden. Zo kunnen dieren zich beter verplaatsen en nemen hun overlevingskansen toe.

Ook voor planten is dit goed: zaden verspreiden zich namelijk vaak via de vacht van dieren.

Groene Schakel

Groene schakelSamen met de faunatunnel onder de A27 vormt deze nieuwe natuurbrug de ‘Groene Schakel’. Deze Groene Schakel verbindt de natuur tussen het Gooi en de Utrechtste Heuvelrug met elkaar. Dit is onderdeel van het project ‘Voltooiing Groene Schakel’. Dieren kunnen door de nieuwe natuurbrug in één keer het spoor, de busbaan, de weg en het fietspad oversteken.

Ook de natuurgebieden rondom de natuurbrug worden door de provincie Noord-Holland opnieuw ingericht. Zo worden er rustgebieden ingesteld en komt er een variatie van bomen, heide en waterpartijen. Op deze manier wordt de natuur rondom de natuurbrug aantrekkelijker voor verschillende dieren en planten en wordt de kans groter dat dieren de brug gaan gebruiken.

Hilversum als groene schakel

De gemeente Hilversum richt zich de komende jaren ook op Hilversum zelf als groene schakel. Zo verbinden we met ‘groene linten’ en ‘kruidenlinten’ die door de stad lopen de natuurgebieden om ons heen met elkaar. Elk stukje groen, in de tuin of op het balkon, is deel van deze linten. Langs deze linten kunnen dieren zich tussen de natuurgebieden verplaatsen. Groen in beweging noemen we dat.

natuurbrug

Meer informatie

Meer informatie over het project ‘Voltooiing Groene Schakel’ vindt u op de website van de provincie Noord-Holland.

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen