Intentieovereenkomst herontwikkeling Wybertjesfabriek

02-12-2020

In de Gebiedsagenda 1221 is een tiental ontwikkellocaties genoemd. Ontwikkelende partijen zijn eigenaar van deze locaties en werken plannen uit die moeten aansluiten bij de ambities in de vastgestelde gebiedsagenda. Dit doen ze samen met betrokken partijen zoals bewoners en de gemeente.

Eén van deze locaties is de Wybertjesfabriek. Het college heeft op 17 november ingestemd met de intentieovereenkomst voor de herontwikkeling van Wybertjesfabriek, die is opgesteld samen met de ontwikkelaar. 
 
Extra openbaar groen
Op de locatie Wybertjesfabriek, Larenseweg 123-125,  staat een aantal bedrijfspanden. Het monumentale pand (nr. 123) staat al een aantal jaren leeg. Het voorstel van de ontwikkelaar is om op deze locatie 45 woningen en 1100 m2 kantoorruimte te bouwen. Vijftig procent van de woningen wordt middeldure huizen, met name huurwoningen, en 33 procent wordt sociale huur. Ook wordt openbaar groen toegevoegd aan de locatie.
 
Nieuwe betaalbare woningen
Vooruitlopend op de nieuwbouw, wordt in het eerste kwartaal van 2021 gestart met de renovatie van het monumentale pand. De ontwikkelaar betrekt de omwonenden bij de verdere planuitwerking voor de locatie. Wethouder Floris Voorink is blij met deze ontwikkeling. “Op deze locatie worden nieuwe, betaalbare woningen toegevoegd aan 1221 en krijgen wij ook extra kantoorruimte. Niet alleen draagt deze ontwikkeling bij aan de leefbaarheid en sociale veiligheid in 1221, maar ook behouden we hiermee werkgelegenheid in het gebied.”
 
Meer informatie
Voor meer informatie: pers@hilversum.nl/ 035 - 629 25 98 - 06 - 23 55 53 29

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen