Koplopers 2022/2023

558 keer bekeken 0 reacties

Een aantal bewoners met een koopwoning heeft met behulp van het project Meent Aardgasvrij hun woning aardgasvrij gemaakt. Deze bewoners noemen we koplopers. Met deze koplopers hebben we ervaringen opgedaan en veel geleerd.

Koplopers koopwoningen

We hebben gesproken met ongeveer 25 bewoners met een koopwoning die hun huis aardgasvrij wilden maken. Koplopers die daadwerkelijk meededen, kregen een financiƫle bijdrage.

Een aantal koplopers heeft hun woning aardgasvrij gemaakt. Zij delen hun verhalen. Andere bewoners kunnen zo zien hoe het is om aardgasvrij te wonen. Ook kunnen ze in gesprek gaan met de bewoners over hun ervaringen. U leest hun ervaringen op de pagina Bewonersverhalen.

We werkten in dit koploperstraject samen met het Energiedienstenbedrijf Gooi en Vechtstreek (een groep aannemers en installateurs uit de bouw in deze regio) en het Energieloket Gemeente Hilversum.

Lessen en ervaringen

De ervaringen van de koplopers leverden veel informatie op. Bijvoorbeeld over de toegepaste techniek, hoeveel isolatie nodig is, welke maatregelen nodig zijn, de aanpak van zowel een blok woningen als een individuele woning, de financiering, de begeleiding en de samenwerking met aannemers. Maar ook of de maatregelen leiden tot tevredenheid en voldoende wooncomfort bij de bewoners. Deze kennis nemen we mee in het project.

Afbeeldingen

logo hilversum mediastad, link naar hilversum.nl 

 

 
 
Cookie-instellingen